42822
Status dostępności:
Wypożyczalnia Śmigiel
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 [lok. Śmigiel wypożyczalnia] (1 egz.)
Strefa uwag:
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Streszczenie: Książka zachęca do rzeźbienia w owocach i warzywach. Tym bowiem jest carving. Okazuje się, że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Na stronicach tej publikacji znajdziesz sporo praktycznych porad, które umożliwiają Ci szybką naukę carvingu. Warto jej spróbować: smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają wyobraźnię, co w kuchni ma ogromne znaczenie. A wszystko to zawdzięczamy jednej z poddanych tajlandzkiego króla, która blisko 700 lat temu – jak głosi legenda – zastanawiała się, jak uczynić swoją stolicę jeszcze piękniejszą, by tym samym sprawić radość swojemu władcy. Jako wzór zdobienia użyła kwiatu, a następnie wyrzeźbiła ptaka, którego starannie ustawiła dziobem w stronę płatków. Ty też stworzysz prawdziwe cuda: motylka z marchewki, lampion z arbuza czy liście z cukinii. Dowiedz się, jakich noży najlepiej używać do rzeźbienia i jak przechowywać dekoracje.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej